Rohkea yrittäjä 

Huipulle-seminaari-rohkea-yrittäja-Hanne-Nuutinen.jpeg

Hulluhan minä olin, kun aloin yrittäjäksi! Miksi sitä ihminen ryhtyy yrittäjäksi? Siksi, että haluaa itse vaikuttaa asioihin ja johtaa omaa arkeaan, valita työtehtävät ja bisneskumppanit. Kun on älytön elämisen nälkä, kokeilukulttuurin ”lapsi” ja halu toteuttaa erilaisia mielenkiintoisia projekteja omaa tieto-taitoon ja intohimoon pohjautuen, yrittäjyys oli selkeä ratkaisu. Saan yhdistää verkostoni, osaamiseni ja voin mahdollistaa jatkuvan kehittymisen. 

Olen ollut mukana lukuisissa eri tapahtumatuotannoissa sekä kolunnut useita eri yritysseminaareja ja koulutuksia Suomessa ja ulkomailla. Yrittäjyys on ollut aina osa minua, jo lapsesta lähtien, suuri intohimoni. Halusin jo silloin kokea sekä toteuttaa erilaisia asioita enkä tyytyä perinteisiin rooleihin tai elämän muotteihin. Minulla oli laaja verkosto jo kouluaikoina, mikä näkyi kaveripiirissäni. Se syntyi intohimosta ja elämän palosta, monien kontaktien kohtaamisista ja naurun hetkistä myös niinä hieman vaikeina hetkinä. Intohimoni pääsi roihuamaan.

Expect great things. Be brave and move ahead

Ja tiedän sen olevan sitä myös monelle muulle. Työtaustani ja verkostoitumiseni pohjalta olen vuosien saatossa oppinut tuntemaan paljon huikeita tekijöitä – yrittäjiä ja johtajia, jotka haluavat oppia, kehittyä ja vaikuttaa omaan elämäänsä. Olen huomannut heitä yhdistävän myös halun auttaa muita. Vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti.  

Yksi vahvuuksistani on yhdistää eri toimijoita keskenään. Ajatus yhteistyöstä yli toimialarajojen on ollut minulle aina kiehtovaa, erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten osalta. Miksi? Siksi, että pk-firmat pyörittävät Suomen arkea hyvin pitkälti. Ne ovat niitä hiljaisia vaikuttajia, jotka eivät juuri pidä tai osaa pitää meteliä itsestään. Nuo arkiset puurtajat Suomen hyvinvointivaltiossa, jossa valittaminen tehdään jaloilla ja hiljaisuus koetaan hyveenä, kun ei kehdata pahoittaa toisen mieltä vaikka syytä olisi. Yhteistyö oli voimissaan vielä 1950-80 –luvuilla mutta nyt apua saa hakea kivien ja kantojen alta. Tuntemattomat auttaa helpommin kuin tuttu. Häpeän tunne on valtava apua pyydettäessä. Miksi? Sitä en ymmärrä. 

Huipulle - Miksi?

Näistä asioista myös ajatus HUIPULLE -seminaarista lähti muotoutumaan; mitä jos Suomessa järjestettäisiin oma seminaari pk -sektorin yrityksille niin, että inspiraation lisäksi seminaarista jäisi käteen konkreettisia askeleita ja oppeja kuinka edetä oman yrityksensä kanssa. Seminaariin osallistuvilla olisi myös mahdollisuus verkostoitua oman alueensa yrittäjien kanssa ja pohtia mahdollisia yhteistyökuvioita tavalla jolla sitä ei aiemmin ole ymmärtänyt ehkä tehdä, yli toimialarajojen. 

Olen tehnyt töitä seminaarin eteen kaksi vuotta ja toukokuussa 2018 ensimmäinen seminaari näkee päivänvalon! Yhden seminaarin sijaan seminaareja on kymmenellä eri paikkakunnalla, jotta osallistujilla on oikeasti mahdollisuus verkostoitua oman alueensa yrittäjien ja tekijöiden kanssa. Seminaarissa on uskomattomia, kokeneita, oman alansa pioneereja puhumassa, jotka ovat jokainen jossain vaiheessa uraansa kokeneet haasteita ja epäonnistumisia, joista he eivät pelkää puhua! Onnistumisia ei tule ilman epäonnistumisia, jokainen kokee niitä urallaan. Sen vuoksi on tärkeää, että näihin haasteisiin osataan vastata ja ennen kaikkea ymmärtää vaikeassa tilanteessa, että suurimmaksi osaksi nämä haasteet ovat selätettävissä. Ja kuinka haasteista huolimatta on kompuroitu eteenpäin asetettuja ja hyviä päämääriä saavuttaen.  

Jokaisella yrittäjällä on unelma ja se pitää uskaltaa sanoa ääneen. Olen sanoinkuvaamattoman ylpeä jengistä, jonka kanssa saan tehdä todeksi yhden tämänhetkisen elämäni suurimman unelman! Oma unelmani on vaikuttaa yhteiskunnalliselta tasolta lähtien Suomen pk-yritysten menestymiseen niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Pk -yritykset ovat yhteiskuntamme hyvinvoinnin kulmakivenä ja yhdessä toimimalla voimme tehdä toiminnastamme menestyksekkäämpää! 

----------

Yrittäjä, elämysteollisuuden moniottelija ja liiketoiminnan kehittäjä, joka on  tunnettu aktiivisena businessverkostojen luojana. Hän on aktiivinen persoona, joka on vaikuttanut niin yrittäjäjärjestöjen että nuorkauppakamarien hallituksissa. Tämän vuoden alusta hänet valittiin jäseneksi Suomen strategisen johtamisen seuraan. Tekemisessään hän luo iloa ja valoa ympärillä oleviin ihmiseen. Luovuus, vauhdikkuus ja käytännölliset ratkaisut ovat tekemisen a ja o, ja kaikki tehdään pilke silmäkulmassa. Hannen tavoitteena on auttaa ja nostaa Suomen yrittäjyys seuraavalle tasolle. Hanne on Huipulle -tapahtumien vastaava tuottaja.